Dietetyk kliniczny. Absolwentka Uniwersytetu Medycznego im. K. Marcinkowskiego w Poznaniu. Aktualnie zatrudniona w Katedrze i Zakładzie Leczenia Otyłości, Zaburzeń Metabolicznych i Dietetyki Klinicznej Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu. W 2019 uzyskała tytuł doktora nauk medycznych na podstawie rozprawy pt. „Biochemiczne, żywieniowe i antropometryczne uwarunkowania zespołu metabolicznego”. Dietetyk z wieloletnim doświadczeniem klinicznym i dydaktycznym. Jest autorem orazwspółautorem publikacji naukowych, jak również aktywnym uczestnikiem na krajowych i międzynarodowych konferencjach naukowych, gdzie doskonali swoją wiedzę i umiejętności. Członek Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków. Zajmuje się problematyką związaną z żywieniową terapią chorób metabolicznych, m.in. nadmiernej masy ciała (nadwagi i otyłości), cukrzycy, nieprawidłowego stężenia cholesterolu, nadciśnienia tętniczego, a także zaburzeń dietozależnych, w tym chorób układu pokarmowego (zespołu jelita drażliwego, celiakii, refluksu, choroby wrzodowej), chorób układu krążenia, chorób tarczycy, niedokrwistości, niedoborów pokarmowych, zaburzeń odżywiania oraz nietolerancji i alergii pokarmowych, zarówno u osób dorosłych, jak i dzieci. Ponadto prowadzi praktykę dietetyczną w zakresie alternatywnych modeli żywienia (m.in. diety wegetariańskiej, wegańskiej), jak również opiekę żywieniową nad kobietami przygotowującymi się do macierzyństwa, w ciąży i okresie laktacji. Swoje doświadczenie zawodowe wykorzystuje w zindywidualizowanym poradnictwie dietetycznym.